Informatie Zorgverzekeraar

Op de websites van de zorgverzekeraars kunt u de vergoedingen voor kraamzorg vinden. Eveneens wordt u op deze websites geïnformeerd over het verkrijgen van een kraampakket.

Aantal uren

Afhankelijk van het aantal ziekenhuisdagen wordt er een evenredig aantal uren per dag van het geïndiceerd aantal uren conform het Landelijk Indicatie Protocol afgetrokken. Het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) wordt gebruikt voor alle cliënten in Nederland om te bepalen hoeveel uren kraamzorg nodig is. Dit wordt afgestemd op de situatie van de cliënt.

Slimmer Zwanger!Uit meer dan 25 jaar wetenschappelijkonderzoek blijkt dat ongezonde voeding- en leefstijlgewoonten van de vrouw en de man bijdragen aan een kleinere kans op zwangerschap. Deze ongezonde gewoonten van de vrouw dragen ook bij aan een slechtere groei van het kind tijdens de zwangerschap, een hogere kans op aangeboren aandoeningen en meer problemen rondom de bevalling. Inmiddels weten we ook dat een slechter groei van het kind in de zwangerschap gevolgen heeft voor de gezondheid later. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen.

Om die reden is www.slimmerzwanger.nl ontwikkeld. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan.

Kraampakket

Het kraampakket is een pakket met medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en na de geboorte. De inhoud van het kraampakket kan verschillen. Of uw kraampakket wordt vergoed hangt af hoe u verzekert bent. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om een kraampakket aan te vragen.

wat zit er in het kraampakket?

Matrasbeschermer
Kraammatras
Onderleggers
Flesje alcohol
Watten
Gaasjes
Steriele navelklem
Kraamverband
Handgel
Koortsthermometer

Klanttevredenheidsonderzoek

Via het klanttevredenheidsonderzoek krijgen aanbieders een cijfer van de cliënten. Om de scores zo accuraat mogelijk te houden is het belangrijk dat u een klanttevredenheidsonderzoek invult bij uw zorgverzekeraar. Dit onderzoek krijgt u toegestuurd van uw verzekeraar zodra de kraamzorg periode is afgelopen.

Zwanger!

Het krijgen van een kindje is een bijzondere gebeurtenis.

Gespecialiseerd!

Wij zijn gespecialiseerd in Duntan Babytaal en Natuurlijke kraamzorg.

Wie zijn wij?

Care4U Kraamzorg is een regionale kraamzorgorganisatie, gevestigd in Houten.

Persoonlijke aandacht!

Door persoonlijke aandacht geven wij u een goede start in deze bijzondere levensfase.

Aanmelden kraamzorg

Wat klanten over ons zeggen

Onze cliënten ontvangen na iedere kraamperiode een enquête vanuit Care4U Kraamzorg. Deze enquête heeft als doelstelling om onze geleverde kraamzorg constant te verbeteren. De cliënten hebben de mogelijkheid om naast het beantwoorden van enkele vragen nog opmerkingen op te schrijven over de geleverde kraamzorg.

Lees meer

Ons werkgebied

Wij leveren voornamelijk kraamzorg in de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland.

Lees meer

Dunstan Babytaal

Care4U Kraamzorg levert niet alleen reguliere kraamzorg maar is ook gespecialiseerd in Dunstan Babytaal.

Lees meer

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op!